egyikük kerékpárossal ütközött

2019.09.28. 10:53

Hat ittas sofőrt kapcsoltak le a rendőrök 24 óra alatt

Az elmúlt 24 órában hat sofőrrel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt.

Veszprém megyében a rendőrök az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó és hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek – adja hírül a police.hu. Tizenhárom embert állítottak elő, köztük hetet bűncselekmény elkövetésének gyanújával. Biztonsági intézkedést két esetben hajtottak végre.

Veszprém belterületén közlekedett kerékpárjával egy 21 éves helyi férfi 2019. szeptember 27-én este. A Jutasi úti kerékpárúton haladt, majd a Széchenyi úti kereszteződéshez érve az úttestre hajtott a kétkerekűvel, ahol összeütközött az ott közlekedő személyautóval. A biciklis megsérült a balesetben.

A jármű vezetőjével szemben felmerült az ittasság gyanúja, így a 76 éves alsóörsi sofőrt mintavétel céljából a járőrök előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, és ellene büntetőeljárást indítottak.

A baleset körülményeit a Veszprémi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A fenti eseten túl további öt sofőrrel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt. Négyükkel szemben büntetőeljárás indult, további egy esetében közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök a mért értéknek megfelelően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!