nem érdekelte a védjegyoltalom

2020.02.14. 16:00

Hamis márkajelzésű ruhákat árult a devecseri piacon

Az Ajkai Járási Ügyészség iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat egy 61 éves férfival szemben, aki 2019 márciusában hamis márkajelzéssel ellátott ruhaneműket árult a devecseri használtcikk-piacon.

Ügyészség

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint az árus olyan ruházati termékeket kínált eladásra, amelyek a külső jegyek, a felhasznált védjegyek kialakítása, valamint a címkéken található adatok alapján is gyenge minőségű hamisítványok voltak, de a vásárlók megtévesztésére alkalmas módon hasonlítottak két ismert márka védjegyeivel ellátott és védjegyoltalom alatt álló termékeihez.

A férfi a hamis márkajelzéssel ellátott áruk forgalomba hozatalával, illetve forgalomba hozatal céljából történő megszerzésével és tartásával az egyik márkanév-tulajdonosnak 106 000 forint, míg a másik sértettnek mintegy 116 000 forint vagyoni hátrányt okozott. Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és az elkövető próbára bocsátását indítványozta az ügyben eljáró Ajkai Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!