nem gondolta volna, hogy ilyen nagy bajt okoz

2020.02.10. 11:32

Letartóztatták a sólyi gyermekgyilkos fenyegetőző apját

Letartóztatta a bíróság hétfőn a 49 éves férfit, aki egy internetes portálon megfenyegette a sólyi családot, amelynek kislányát az illető fia ölte meg 2018 májusában.

Kovács Erika

Fején kék nejlonzacskóval ment el a bíróságról a 49 éves, fenyegetőző férfi

Fotó: Kovács Erika/Napló

Kapucniban jött, majd egy kék nejlonzacskót húzott a fejére, úgy távozott és így ült be a rendőrautóba a Veszprémi Járásbíróságnál a 49 éves férfi hétfőn, mert nem akarta, hogy az újságírók meglássák. Fia ügyében néhány napja született nem jogerős ítélet, ahol 15 évet kapott F. F., akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte a nyolcéves Adriennt Sólyban, 2018-ban.

Fején kék nejlonzacskóval távozott a bíróságról a 49 éves fenyegetőző férfi, akit letartóztattak hétfőn Fotó: Kovács Erika/Napló

A hétfői tárgyalás után Szöllősi József, a férfi kirendelt ügyvédje kérdésünkre elmondta, hogy letartóztatta védencét a nyomozási bíró egy hónapra a bizonyítás megnehezítése, illetve meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt. Az ügyvéd arról is beszélt, hogy a férfi elismerte, ő írt az egyik portálra, mert rossz állapotba került a családját ért megjegyzések miatt. Az ügyvéd utalt arra is, hogy az illető azt viszont nem gondolta volna, hogy az internetes bejegyzéseivel ilyen nagy bajt okoz. Megkerestük a letartóztatás után a 49 éves férfi párját Hajmáskéren, de a nő nem akart velünk beszélni.

Horváth Győzőt, a megölt nyolcéves kislány édesapját is megkérdeztük Sólyban, hogy mit szól a döntéshez. Ő azt közölte, hogy legalább egy hónapra megnyugodnak, és legalább addig nem félnek, mert nagyon megijedtek a fenyegetésektől. Fiát ugyanis a hajmáskéri férfi megöléssel fenyegette, Győző édesanyját pedig azzal, hogy rágyújtja a házat. Horváth Győző a családját ért fenyegetések miatt ment a rendőrségre február 7-én, pénteken, hogy mindezt elmondja. Aznap, néhány óra múlva Hajmáskéren egy háznál azt láttuk, hogy elvitték a 49 éves férfit, ahol információk szerint albérletben lakik a párjával.

Horváth Győző, a megölt kislány édesapja: Legalább egy hónapig nyugtunk lesz Fotó: Kovács Erika/Napló

A Veszprém Megyei Főügyészség a letartóztatásról közölte, a 49 éves férfi a családját ért negatív vélemények miatt már tavaly novembertől közölt a megölt kislány családjával kapcsolatos becsületsértő megjegyzéseket. Öléssel is fenyegetőzött, majd az elsőfokú ítélet kihirdetése után az elhunyt kislány testvére azt mondta a sajtóban, hogy a börtön kapujában várja az elkövetőt szabadulásakor, hogy számon kérje, és választ kapjon arra, hogy miért kellett meghalnia a testvérének. A letartóztatás ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!