Kínok közt múlt ki az állat

2020.02.26. 07:00

Megmérgezte a magyar vizslát az ajkai férfi

Minden előzmény nélkül eltett láb alól egy vizslát egy férfi, tettéért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Mátételki András

Fotó: Pixabay

A csökkent munkaképességű vádlott korábban kutyát és macskát is tartott, jelenleg haszonállatokkal foglalkozik otthona hátsó udvarában. Szomszédja 2012-ben költözött be a Kinizsi utcai házába, ahol a közös kerítést megerősítette, mert az udvaron tartotta négyéves magyar vizsláját. A kutya nem volt képes átugrani a 182 centiméter magas kerítést, viszont ijesztgette a vádlott tyúkjait.

Az 56 éves férfinak ez nem tetszhetett, mert tavalyelőtt júliusban átdobott a kerítésen egy olyan granulátumot, amelybe csigaölő szert kevert. Az eb evett belőle, amitől másnapra elpusztult. Az ítéletben szerepel, hogy az állatban a mérgezést követően hányás, hasmenés alakul ki, majd a klinikai tünetek után az állatnál 4-5 óra múlva légzésbénulás állt be. A vizsla boncolásakor kiderült, vékonybelében emésztetlen, daraszerű anyaggal kevert közel másfél liternyi anyagot találtak. A mellürege vérrel volt telítődve. Me­tal­de­hid­-mérgezésben pusztult el, ami különös szenvedést okozhatott az ebnek.

Az állatkínzással vádolt férfit a pápai bíróság jogerősen egy év börtönre ítélte, végrehajtását három évre felfüggesztették. Kötelezték a 239 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!