ingyen használta az internetet

2020.03.11. 11:00

Balatonfőkajáron lopott antennákat a tatai szakember

Börtönbe csukták azt a férfit, aki előbb antennákat lopott, majd ingyenesen használta az internetet. Nem először állt bíróság előtt.

Mátételki András

A tatai A. Gábor még 2016 nyarán Balaton-parti kerékpártúrán vette észre, hogy több településen a térfigyelő kamerák jeleit wifis antennákkal fogják. A 41 esztendős vádlott az év őszén saját gépkocsijával elutazott előbb Csákvárra, Szabadbattyánba és Balatonfőkajárra, hogy a már kinézett speciális antennákat leszerelje a villanyoszlopokról. Útját megismételte december végén, így ismét értékes műszaki berendezésekhez jutott. A legnagyobb kár Főkajárt érte, ahol az önkormányzatnak összesen 160 ezer forintos kárt okozott.

A kamerarendszerek kiépítésével foglalkozó szakember az eltulajdonított berendezések segítségével előbb saját otthonában jutott ingyenesen internethez, majd tatai ismerőseinek néhány tízezer forintért nyújtott illegális szolgáltatást.

A Veszprémi Járásbíróság kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt A. Gábort – a károk megtérítése mellett – egy év börtönre ítélte, s ugyanennyi időre eltiltották a vezetéstől. Kimondták, más bűncselekmény miatt korábban Székesfehérváron kiszabott másfél évi börtönbüntetését utólag le kell ülnie.

A törvényszéken jogerős lett a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!