megvágta a kezét

2020.03.25. 11:00

Szamurájkarddal támadt ismerősére egy férfi a pápai hajléktalanszállón

A Pápai Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 44 éves férfi ellen, aki a helyi hajléktalanszállón szamurájkarddal vágta meg ismerőse kezét.

A vádirat szerint 2019. december elején az elkövető a városban működő hajléktalanszállás lakójaként éppen a szobában volt, amikor a késő délutáni órákban a szomszédos konyhából hallatszó kiabálásra figyelt fel, ahol a sértett és egy másik férfi tartózkodott.

A vádlott ezért bement a konyhába, ahol közte és a sértett között nézeteltérés alakult ki. A férfi ekkor visszament a szobába, magához vett egy, az ágya alatt tartott 68 cm pengehosszúságú szamurájkardot, majd azzal a szándékkal, hogy a sértett kezére „rácsapjon egyet”, visszament a konyhába.

A sértett férfi a mosogató mellett állt, amikor a vádlott mellé lépett, és egy felülről lefele irányított mozdulattal megvágta a sértett kezét, majd kiment a helyiségből.

A sértett a vágás következtében nyolc napon túl gyógyuló metszett sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára, és abban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az elkövetővel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!