börtönbe kerülhet

2020.04.29. 11:00

Emberöléssel fenyegőzött a sólyi gyilkosság elkövetőjének apja

Vádat emelt a Veszprém Megyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette és rágalmazás vétsége miatt egy 49 éves férfival szemben.

Kovács Erika

Fején kék nejlonzacskóval távozott a bíróságról a 49 éves fenyegetőző férfi, akit letartóztattak hétfőn

Fotó: Kovács Erika / Napló

A gyanúsított egy internetes hírportálon azt közölte, hogy megöli a fiút, akinek kishúgát a férfi fia ölte meg a nem jogerős ítélet szerint Sólyban, 2018-ban. Másfelől sértegette, illetve megrágalmazta a megölt kislány édesapját, derült ki a Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatójából.

A vádirat szerint egy internetes hírportál közölte a gyilkosság ügyében hozott ítéletet, ahol a fiúról negatív kommenteket írtak. Az első fokon elítélt fiatalember apja, nevét megváltoztatva, a kommentekre válaszként azt írta, hogy megöli a fiút, annak apját pedig sértegette. Ettől a megfenyegetett család megijedt, és a családfő feljelentést tett a rendőrségen. Ha az előkészítő ülésen beismeri a férfi, amit tett, akkor vele szemben három év hat hónap börtönbüntetés kiszabását indítványozza az ügyészség a Veszprémi Törvényszéknek.

Fején kék nejlonzacskóval ment el a bíróságról a 49 éves, fenyegetőző férfi
Fotó: Kovács Erika/Napló

A történtekről korábban megírtuk, Horváth Győző, a megölt nyolcéves kislány édesapja lapunknak elmondta, fiát a hajmáskéri férfi megöléssel fenyegette, Győző édesanyját pedig azzal, hogy rágyújtja a házat. A férfi a családját ért fenyegetések miatt ment a rendőrségre február 7-én. Aznap, néhány óra múlva Hajmáskéren egy háznál azt láttuk, hogy elvitték a 49 éves férfit, ahol információnk szerint albérletben lakott a párjával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!