a pultosra is rátámadtak

2020.05.15. 11:00

Repültek a sörösüvegek egy ajkai presszóban

Két férfi tavaly decemberben az egyik ajkai presszóban italozott, majd kötekedni kezdtek egy vendéggel.

Mátételki András

Ekkor az italmérő hely üzemeltetője távozásra szólította a vádlottakat. Ennek az elsőrendű, 33 éves vádlott eleget tett, kiment a presszóból. Társa viszont dühében a kezében lévő sörösüveget a vendéglátóhely fagylaltos pultjához vágta, melynek betört az üvege. Ezután a pultosra támadt, akinek a jelenlévők a védelmére keltek, és megpróbálták a vádlottat kitessékelni az épületből.

Amikor ezt az addig a teraszon várakozó elsőrendű vádlott meglátta, a pultos védelmére kelt személyekre támadt, lökdöste őket és hangoskodott.

Végül a vendégek együttes fellépéssel ki tudták szorítani a presszóból a két agresszív férfit, ugyanakkor kihívták a rendőröket.

Az idősebb vádlott távozáskor még egy sörösüveget a földhöz vágott a teraszon.

A bíróság garázdaság vétsége miatt a büntetett előéletű elsőrendű vádlottal szemben jogerősen egy év – végrehajtásában két évre felfüggesztett – fogházbüntetést, míg büntetlen előéletű társának 180 ezer forint pénzbüntetést szabott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!