aztán el is adták

2020.08.12. 07:00

Több mint száz darab szénabálát loptak el mielőtt elkapták őket a pápai rendőrök

Szénabálalopás miatt a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgattak ki egy 48 éves nőt és 26 éves fiát, míg orgazdaság miatt egy 57 éves nórápi lakost és 23 éves fiát.

Polgár Tibor

Forrás: pixabay.com

Feljelentés érkezett a rendőrségre július 23-án arról, hogy egy Pápa környéki mezőgazdasági területről június végétől több mint száz darab szénabálát lopott el ismeretlen tettes, mellyel egymillió forintot meghaladó kárt okozott. Az adatgyűjtés eredményeként egy 48 éves pápai nő és 26 esztendős fia került a rend­őrség látókörébe. A rendőrök a feltételezett elkövetőket már másnap délután az otthonukban elfogták, majd előállították őket és gyanúsítottként kihallgatták. Ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozás során szerzett információk alapján felvetődött a gyanú, hogy a lopott szénabálákat egy 57 éves nórápi lakos megvásárolta, Dákán élő 23 éves fia pedig továbbértékesítette. A rendőrök a két személyt szintén július 24-én késő délután az otthonukban elfogták, majd gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók a házkutatáskor az idősebb férfi ingatlanának udvarán a bűncselekményből származó szénabálák egy részét megtalálták, és visszaadták a tulajdonosnak. Az édesapa ellen orgazdaság vétség, míg fia ellen orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a pápai kapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!