erőszak

2020.09.17. 07:00

Utasra és buszsofőrre is rátámadt a szentgáli férfi

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, aki ököllel megütött egy buszvezetőt.

Mátételki András

A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoz a 28 éves férfival szemben, aki augusztusban szidalmazta a Herend–Veszprém között közlekedő busz vezetőjét. Az egyik utas a sofőr védelmére kelt, ezért a szentgáli gyanúsított őt is elmondta mindennek. Végül ököllel megütötte és úgy megrángatta az illető pólóját, hogy az elszakadt.

Ugyanezen a napon a Veszprém–Szentgál közötti járaton minősíthetetlenül viselkedett az utasokkal, a sofőrt is trágár szavakkal illette. A gépkocsivezető ekkor megállt a 8-as főúton, s felszólította az agresszív utast, hogy szálljon le, vagy üljön le hátul. Ezen bedühödött a férfi, és megütötte ököllel a sofőrt. De még ez sem volt neki elég, hozzávágta a szemeteskukát. A buszvezető nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A bíróság a bűnismétlés veszélye miatt is letartóztatta a férfit, ami ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be. Másodfokon a Veszprémi Törvényszék dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!