Késsel is rárontott

2020.12.21. 16:00

Rendszeresen verte egy Sümeg környéki férfi a rokkant édesapját

Súlyos testi sértés bűntettének minősített esete és kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség a 39 éves férfival szemben, aki 2018-tól kezdve rendszeresen bántalmazta rokkant édesapját az egyik Sümeg környéki faluban, derült ki a Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatójából.

Kovács Erika

Fotó: pixabay.hu

A vádirat szerint a férfi az utóbbi nyolc évben italozott, nem volt jövedelme, és gyakran vitázott rokkant édesapjával, de megtörtént, hogy fellökte, majd megrúgta. A beteg és idős férfi nem sérült meg, de a történteket szégyellte, és még a feleségének sem szólt.

Az ittas férfi ágyra lökte az édesapját áprilisban, megfogta a nyakát, és azzal fenyegette, hogy megöli. Ezt látta a 39 éves férfi édesanyja is, aki ruhájánál fogva rángatta el férjétől a fiút, aki ekkor abbahagyta a verést.

Aztán többször pénz kért az apjától május elején is, de nem kapott. Egy napon erősen ittasan ért haza, és a konyhába lépve azt mondta az apjának, ha nem dolgozik, nem is érdemli meg az ételt. Az idős ember erre a kezében lévő zsemlét a fiához vágta, aki erre ismét megöléssel fenyegette az apját, és elindult felé. A férfi a fürdőszobába menekült, de az ajtót már nem tudta magára zárni, mivel a fia késsel a kezében ment utána, az ajtót benyomta, apját pedig fellökte. A hanyatt fekvő ember védekezett, de fia megvágta édesapja fülét, karját, majd a kést a torkához szorította. Mindennek az anya vetett véget, aki elrántotta a fiát, elvette tőle a kést, majd két pofonnal a szobájába zavarta.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzést, és abban felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!