börtönbe kerülhetnek

2020.12.04. 16:00

Végiglopták az ország benzinkútjait

Lopott üzemanyaggal autózott az a férfi, aki ellen végül 17 rendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

A 27 éves férfinak volt egy 25 és egy 30 éves társa is, közülük előbbi nyolcszor, utóbbi háromszor vett részt a bűncselekményekben. Mindhárom férfi büntetett előéletű.

Az ügy 27 éves fő vádlottja 2018. augusztus közepétől 2019. január közepéig 26, az ország különböző pontjain lévő, így a budapesti, a fóti, az érdi, a százhalombattai, a diósdi, a székesfehérvári, a balatonakarattyai, a győri, a polgárdi és a nagyvázsonyi benzinkutaktól ment el fizetés nélkül.

Sokszor kannákba is tankolták a dízel vagy benzin üzemanyagot. A három férfi 17 cég üzemeltetésében lévő, hat olajipari társaság 26 benzinkútjától lopott, és a kár meghaladta a 650 ezer forintot. A 30 éves férfit alig két hónappal az első üzemanyaglopás előtt más bűncselekmények miatt már ítélték végrehajtandó börtönbüntetésre.

Az ügyészség mindhárom férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!