vádemelés az ügyben

2020.12.03. 16:00

Zaklatta a szomszédokat, mert zavarta, hogy azok grilleznek a saját kertjükben

Nem bírta a szomszéd kertben tartott rendszeres sütés-főzést a férfi, aki ellen zaklatás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség.

Ügyészség

A Balaton parti településen élő 60 éves elkövetőt rendkívül zavarta a szomszédok kinti tevékenysége, és miután nemtetszését már 2019-ben is úgy nyilvánította ki, hogy a kemence használata miatt szomszédait megfenyegette, a bíróság 2020. január 24-én zaklatás vétsége miatt próbára bocsátotta. Ennek azonban nem sok foganatja volt, mert a férfi folytatta a sértettek bosszantását.

Amikor a szomszédban családi rendezvényt tartottak, grilleztek, bográcsoztak, azt kamerával rögzítette, és rendszeresen átkiabált hozzájuk, hogy hívja a rendőrséget. 2020 márciusa és májusa között öt alkalommal tényleg ki is hívta a rendőrséget, valamint a tűzoltókat, egy alkalommal pedig a katasztrófavédelemnél is bejelentést tett. A kiérkező hatóságok minden alkalommal megállapították, hogy a szomszéd a kertjében nem folytat jogellenes, másokat veszélyeztető magatartást.

A zaklatás csak a sértettek magánindítványára büntethető,

amelyet a szomszédok az eljárás során elő is terjesztettek.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben a próbára bocsátás megszüntetését és a korábbi, valamint az újabb zaklatások miatt pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!