ausztriába mentek volna

2021.01.27. 11:05

Embercsempészt és migránsokat fogtak a 8-as főúton

Olvasónk jelezte, tudomása szerint illegális migránsokat fogtak a rendőrök a 8-as számú főúton, Ajka és Devecser között január 27-én.

Kovács Erika

Forrás: rendőrség

A témát érintő megkeresésünkre a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata elmondta, megállítottak egy osztrák rendszámú személyautót, amit egy szír férfi vezetett, a 8-as számú főúton Ajka-Bakonygyepes közelében, január 27-én, 8 óra 35 perckor, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály pécsi osztályának információi alapján. Az autóban, mely Ausztria felé ment, a sofőrön kívül hat illegális migráns utazott, és utóbbiak szírnek vallották magukat. A sofőrt, valamint az utasokat előállították.

Fotó: rendőrség

A rendőrök intézkednek arról, hogy visszakísérjék az illegális migránsokat az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A szír járművezetővel szemben eljárás indult embercsempészés bűntett gyanúja miatt. Az említett bűntett egy évtől öt évig, de akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel járhat. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!