börtönbe kerülhet érte

2021.02.17. 07:00

Tizenkét éves gyerek cipőit vette el Sümegen, Tapolcán autót rongált egy büntetett előéletű férfi

A Tapolcai Járási Ügyészség kifosztás bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 22 éves férfival szemben, aki 2020 januárjában elvette egy 12 éves fiú cipőjét Sümegen, majd két hónappal később egy parkoló autó lámpabúráját rúgta be Tapolcán.

A vádirat szerint az elkövető miután egy szál pizsamanadrágban, kapucnis felsőben és papucsban távozott a sümegi kórházból, a kora délutáni órákban egy helybeli házhoz ment, azonban a keresett személyt nem találta otthon – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

Ekkor haladt el az utcán a kiskorú sértett, akit a vádlott azzal szólított meg, hogy ő egy beteg ember és nem tudna-e neki segíteni. A fiú a kérdésre igennel felelt, mire a férfi a kabátja ujjánál fogva a ház udvarára húzta a sértettet, aki abban a hiszemben, hogy a vádlottnak valóban segítség kell, ez ellen nem tiltakozott.

Az elkövető az udvaron leültette a fiút, aki életkorából adódóan, tartva a nála idősebb, erősebb testfelépítésű férfitól, nagyon megijedt, képtelenné vált arra, hogy védekezzen, s így minden ellenállás nélkül tűrte, hogy a vádlott lehúzza a lábáról a cipőt.

A férfi, miután a lábbeliket megszerezte, a fiúnak odaadta a papucsait, s közölte, hogy a cipőit majd egy óra múlva visszakapja. A gyermek ekkor már hiába kérte vissza a lábbelit, az elkövető távozott az udvarból, majd busszal Tapolcára utazott. A kiskorú sértett sírva telefonált haza, melyet követően édesanyja tett bejelentést a rendőrségen. A rendőrök a fiútól elvett cipőket még aznap este lefoglalták a vádlottól.

Mintegy két hónappal később az elkövető gyalogosan közlekedett Tapolcán, amikor egy utcán parkoló gépkocsi hátsó lámpabúrájába rúgott, amely ennek következtében betörött. A vádlott az erőszakos és megbotránkoztató cselekményével 22 000 forintos kárt okozott a jármű tulajdonosának.

Az ügyészség a vádiratában a büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásra tett indítványt a Tapolcai Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!