cserbenhagyás

2021.03.16. 16:00

Levette a rendszámot és elhajtott a baleset helyszínéről a várpalotai sofőr

A Várpalotai Rendőrkapitányság büntető- és szabálysértési eljárást is folytat a 31 éves férfi ellen.

Fotó: police.hu

A rendőrségre 2021. március 15-én, 11 óra 40 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Várpalotán, egy kereszteződésben két autó ütközött. A rendőröknek az anyagi káros baleset egyik részese elmondta, hogy az ütközés után a másik gépkocsi vezetője kiszállt az autóból, a saját kocsijáról levette a hátsó rendszámtáblát, majd az adatai hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről.

A rendőrök fél órán belül Pétfürdőn igazoltatták a balesetben részes másik járművezetőt, egy 31 éves várpalotai férfit. A járőrök megállapították, hogy a sofőr vezetői engedélyét a közlekedési előéleti pontszámai miatt a hatóság 2020 őszén visszavonta.

A férfit előállították, majd egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A baleset okozásáért, valamint az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást is kezdeményeztek vele szemben.

Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!