most csak a szerencsén múlt

2021.03.04. 08:22

Tiltott viadalokra is lopják a kutyákat a házaktól?

Súlyosan megsérült egy kiskutya, akit gazdája szerint ki akartak húzni a kerítésen, Várpalotán, a Mandulás lakótelep társasházának egyik udvarából, március elsején, de szerencsére nem sikerült.

Kovács Erika

Márk és Piper. A szerencsén múlt, hogy a kisfiú mellett maradhatott imádott kiskutyája, az állat súlyosan megsérült Fotó: Családi

Állatmentők szerint nem az első eset. Többféle céllal édesgetik magukhoz, viszik el erőszakkal a négylábúakat, ezért mindenki nagyon vigyázzon a házi kedvencére! „Iszonyú ordítást, sírást, hörgést hallottunk hétfőn délután, még ma is beleborzongok” – idézi fel a történteket Vargáné Zima Éva.

A várpalotai asszony így folytatja: előtte néhány perccel mentek be egy ismerősükkel az udvarból, ahol jókedvűen játszott a három hónapos Piper. A négylábút az Alex Állatvédő Egyesülettől két hónapja fogadták be, és Szofival, a hétéves palotapincsivel családtagnak számít náluk.

Éváék éppen leültek a szobában, amikor hallották a borzalmas hangot, miután zokniban rohantak az udvarra, ahol a kutya kínlódva, ordítva feküdt a kapunál, és elsőre nem tudták, mi történhetett. Látták, rohan valaki a Kisköz felé, úgy tűnt, egy férfi lehetett. Felnyalábolták, bevitték a házba a síró kis állatot, ahogy hozzáértek a lábához, visított.

– A férjem nem volt otthon, nekem pedig nincs autóm, így gyorsan hívtam a jól ismert menhelyet, hogy megkérjem őket, segítsenek bevinni a kutyust Veszprémbe, mert a közelben már nem volt rendelés – mondja Vargáné Zima Éva megrendülten.

Betették a szenvedő négylábút a kocsiba, vitték a rendelőbe, ahol kiderült, kificamodott, eltört a bal első lába, és az egyik vállcsúcsnál is komoly törés történt. Mondták neki, nem ütés érte, hanem rángatták az állatot, és nagyon megrántották a lábát is. Piper gyógyszereket kapott, szereztek neki egy kennelt, amit a szobában felállítottak, hogy minél kevesebbet mozogjon, igaz, most nem is nagyon tud.

Márk és Piper. A szerencsén múlt, hogy a kisfiú mellett maradhatott imádott kiskutyája, az állat súlyosan megsérült Fotó: Családi

Éva arról hallott, hogy több kutyának is nyoma veszett már, nemrég egy francia buldognak, akit azóta is keresnek a gazdái. Kiemeli, sajátos nevelési igényű kisfiát különösen megrázta az eset, nem tud napirendre térni a történtek, imádott kutyája szenvedése fölött. Szerinte valaki ki akarta rángatni a család házi kedvencét, de nem sikerült.

Állatmentők elmondták, lopják a kutyákat, egyfelől azért, mert megtetszik, vagy azért viszik el, hogy szaporítsák, illetve eladják külföldön. Sajnos tiltott kutyaviadalokra próba- vagy csalikutyának is ellopják őket, ahol a biztos pusztulás vár rájuk. – Ezért mindenki nagyon vigyázzon rájuk! – javasolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!