bíróság

2021.03.05. 15:38

Várpalotai kettős gyilkosság: továbbra is tagad a vádlott

Továbbra is tagad B. Zs. vádlott a várpalotai kettős gyilkosság ügyében, derült ki a Veszprémi Törvényszéken. A tárgyaláshoz távmeghallgatással kapcsolták a fogvatartott férfit.

Kovács Erika

Tárgyalás távmeghallgatással és plexifalak mögött. A vádlott mindent tagadott

Fotó: Kovács Erika/Napló

Polgár András bíró igazságügyi ujjlenyomat szakértőt hallgatott meg, aki egyebek mellett elmondta, megtalálta a vádlott ujjnyomát a hajszárítón és a dobozán, mire B. Zs. azt mondta, megfogta mindkettőt, mivel korábban ő is ott lakott a házban a volt élettársával és a nő kisgyermekével.

Tárgyalás távmeghallgatással és plexifalak mögött. A vádlott mindent tagadott
Fotó: Kovács Erika/Napló

Szakértői vélemény alapján elhangzott, megtalálták a konyhakésen a vádlott DNS-ét, amivel a kisfiút leszúrták, mire B. Zs. azt válaszolta, amikor ott lakott, azzal készített a gyermeknek reggelit. Amikor visszament a házba, meglátta az elhunytakat, odament a gyermekhez is, letérdelt mellé, meg akarta nézni, és akkor „beleakadt a keze a gyerekből kiálló késbe”.

A bíró szakvélemények alapján kifejtette, a vádlott pólójában találtak a ház ajtajának betöréséből származó üvegszilánkok. Ezt érdekes, ugyanis a vádlott elmondása szerint pulóvert is hordott. B. Zs. úgy érvelt, a szilánkok a nagylyukú pulóveren át kerülhettek a pólóra. Keszthelyi Kálmán védő aláhúzta, kesztyűt is viselhetett valaki a tragédiánál, azért nem találnak más nyomokat.

Keszthelyi Kálmán védő szerint kesztyűt is viselhetett valaki a tragédiánál, azért nem találnak más nyomokat
Fotó: Kovács Erika/Napló

Papp Norbert főügyészségi csoportvezető ügyész a szakvélemények alapján kizártnak tartotta, hogy másik, illetve egy idegen ember is lehetett a házban a tragédia idején. A vádlott ezúttal is tagadta, hogy köze lenne a nő és gyermeke halálához, és azt is mondta, nem ő törte be az ajtót. A bíróság genetikai véleményt írásban kér, majd az április 15-i iratismertetés és perbeszédek után, a tervek szerint május 6-án várható ítélet.

Az ügyről korábban megírtuk, vádat emelt a főügyészség több ember, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt a 40 éves B. Zs.-vel szemben, aki a gyanú szerint kioltotta egy 22 éves édesanya és kétéves gyermeke életét 2018. szeptember 27-én este egy Várpalota melletti Baglyas-szőlőhegyi házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!