a vita hevében

2021.04.13. 17:30

Csak a szerencsének köszönhetően maradt életben a férfi, akit pápai nőismerőse szúrt mellkason

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja a Veszprém Megyei Főügyészség azt az 53 éves pápai nőt, aki megszúrt egy férfit vita közben, derült ki a főügyészség tájékoztatójából.

Kovács Erika

A vádirat szerint az italozó pár, a nő szorongáscsökkentőt is szedett, régóta ismerte egymást és alkalmilag szexuális kapcsolatban is álltak. A férfi szerette a nőt, és azt kérte tőle, legyen az élettársa, de ezt ő nem akarta. A nőnek volt élettársa, a pár egy ismerősük házában találkozott. Összeveszett a nő az élettársával 2018 augusztusában, ezért az illetővel megbeszélték, hogy pár napot az üresen álló házban töltenek. Együttlétük alatt többször veszekedtek, mert a nő nem akarta, hogy a kapcsolatuk komolyabb legyen.

Az asszony telefonon panaszkodott lányának, hogy amióta összeveszett az élettársával, se dohányra, se ennivalóra nincs pénze. Lánya ezért megkérte egy férfi ismerősét, hogy vásároljon be az édesanyjának.

A férfi, aki korábban együtt élt a vádlottal, bevásárolt a nőnek, és megjelent a háznál. Ott viszont nem a nő, hanem a férfi jelent meg hiányos öltözetben, ami felháborította a csomagot vivőt, aki azt mondta, a csomagot nem neki, hanem a nőnek vitte, így azt nem adta át, hanem távozott.

A történtek miatt ismét vitázott a pár, amikor a nő megszúrta egy konyhakéssel a férfi mellkasát, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A vádirat szerint a férfi a szerencsés véletlen miatt nem sérült meg súlyosabban. A főügyészség vádiratában a nővel szemben három év szabadságvesztést és a közügyektől való három év eltiltást indítványozott, ha a nő beismeri tettét az előkészítő ülésen, a Veszprémi Törvényszéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!