Ukrán embercsempészt és tizenkét utasát kapcsolták le a rendőrök a Házgyári úton

A rendőrök egy embercsempésszel és tizenkét illegális migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában.

Forrás: rendőrség

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján 2021. május 4-én 9 óra 55 perckor Veszprémben, a Házgyári úton állítottak meg egy osztrák rendszámú autót, amit egy 37 éves ukrán férfi vezetett – írja a police.hu.

Fotó: rendőrség

A járműben – ami Ausztria felé haladt – a sofőrön kívül tizenkét illegális migráns utazott. Utóbbiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

Fotó: rendőrség

Az ukrán sofőrt előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Fotó: rendőrség

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!