Ittasan és jogosítvány nélkül okozott balesetet a 8-as főúton

A Veszprémi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele miatt is eljárást indított a sofőr ellen, mivel a tulajdonos tudta és engedélye nélkül vezette a gépkocsit.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Ismerőse autójával közlekedett egy 30 éves Nógrád megyei férfi a 8-as számú főúton Hajmáskér felől Várpalota felé 2021. június 10-én 23 óra 45 perckor, mikor haladása során a járművel jobbra letért az úttestről és a szalagkorlátnak ütközött. A baleset következtében a sofőr könnyű sérülést szenvedett, valamint a járműben anyagi kár keletkezett. A helyszínre érkező rendőrök a férfival szemben alkoholszondás vizsgálatot végeztek, amely pozitív eredménnyel zárult, majd a sofőrt további mintavétel céljából előállították. Az eljárás során a rendőrök megállapították azt is, hogy a férfi nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, valamint ismerőse gépkocsiját annak tudta és beleegyezése nélkül használta. A sofőrt őrizetbe vették és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították. Ellene jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás, az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési feljelentéssel éltek a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!