Bedrogozva vezetett a Tapolca környéki díler, amikor megállították a rendőrök

Kábítószer-kereskedelemmel és bódult állapotban elkövetett járművezetéssel vádolja a Tapolcai Járási Ügyészség azt a 25 éves férfit, aki 2020 tavaszán különböző, kábítószernek minősülő anyagokat értékesített a hozzá hasonlóan Tapolca környékén élő ismerőseinek.

Ügyészség

Fotó: pixabay.hu

A vádirat szerint az elkövető már 2019-ben is értékesített kis mennyiségű marihuánát, majd 2020 áprilisától már nagyobb mennyiségben, többféle kábítószert adott el, egészen a május 2-án történt elfogásáig. Vevőkörét úgy alakította ki, hogy volt, akinek ingyen, kóstolóként adta a kábítószert, annak reményében, hogy így rendszeres vásárlót szerez magának.

A rendőrök a férfit 2020. május 2-án hajnalban Tapolcán igazoltatták, személygépkocsijának átvizsgálása során pedig különböző kábítószereket találtak, melyeket a részben értékesítésre, részben saját fogyasztásra szánt. A vizsgálatok azt is kimutatták, hogy az elkövető fogyasztott is az általa birtokolt kábítószerekből, és járművét azok hatása alatt, bódult állapotban vezette.

A férfi a megközelítőleg egy hónapos időszak alatt öt személynek értékesített kábítószert, mellyel mintegy 150 000 forintra tett szert.

A fogyasztók közül négyen önként részt vettek a legalább hat hónapig tartó úgynevezett elterelésen, amely az állapotfelmérés eredményétől függően folyamatos kábítószer-függőséget gyógyító kezelést, kábítószer-használatot kezelő más ellátást, illetve megelőző-felvilágosító szolgáltatást jelent, s melynek eredményes teljesítésére figyelemmel az ügyészség velük szemben a büntetőeljárást megszüntette. Az ötödik fogyasztó azonban korábbi kábítószer-fogyasztása kapcsán két éven belül már részesült ilyen kedvezményben, amely jelen eljárásban az újabb elterelés lehetőségét kizárta, így az ügyészség vele szemben kábítószer-birtoklás vétsége miatt vádat emelt ellene.

Az ügyészség a kábítószer-kereskedéssel és bódult állapotban elkövetett járművezetéssel vádolt férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés, járművezetéstől eltiltás és közügyek gyakorlásától történő eltiltás kiszabására, továbbá a bűncselekménnyel szerzett vagyon elkobzására tett indítványt a Tapolcai Járásbíróságnak. A kábítószer fogyasztással vádolt férfi esetében pedig közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!