Autós üldözés Pápán – Hét migráns rendőrkézen, kettőt még keresnek

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai hét illegális bevándorlót elfogtak és további kettő személyt keresnek Pápán.

police.hu

Forrás: Rendőrség

A rendrőség információi alapján a járőrök augusztus 27-én reggel Pápa belterületén intézkedés alá akartak vonni egy magyar rendszámú kisbuszt, amelyben az előzetes információk szerint egy embercsempész és illegális bevándorlók utaztak.

A jármű vezetője a rendőri jelzésnek nem tett eleget, vagyis a gépkocsival nem állt meg, hanem az egyenruhásokat kikerülve továbbhajtott. A kisbuszt követni kezdték a pápai járőrök a szolgálati autójukkal, majd a migránsokat szállító autó egy másik járműnek ütközött és megállt. Ekkor a benne utazó személyek azonnal kiugrottak, és menekülni kezdtek. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint hét férfit sikerült elfognia a járőröknek, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Közülük öten szír, ketten pedig jemeni állampolgárnak vallják magukat. További kettő személynek sikerült elfutnia, akiket a rendőrség jelenleg is keres.

Fotó: Rendőrség

Az elfogott férfiak ellen az elsődleges intézkedéseket megkezdték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!