Bíróság

2021.12.07. 21:00

Inni adott neki, cserébe meglopta az idős asszonyt

A Pápai Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte annak a 36 éves férfinak a letartóztatását, aki 2021. december 3-án 81 500 forintot tulajdonított el egy 88 éves asszonytól.

Forrás: Pixabay

A megalapozott gyanú szerint az elkövető az egyik Pápa melletti faluban, dél körüli időben  a nyitott kapun keresztül bement a sértett udvarába, majd a hátsó ajtón kopogtatva, azzal  az ürüggyel kért bebocsátást, hogy szomjas. 

Az idős asszony a kérésnek eleget tett, és egy pohár vízzel megkínálta a gyanúsítottat, aki  a sértett figyelmetlenségét kihasználva annak pénztárcájából kivett 1500 forintot, majd  visszaélve a helyzettel, hogy az asszony nehezen és lassan mozog, bement az egyik  szobába, és egy ott talált dobozból további 80 000 forintot tulajdonított el.  

A nyomozó hatóság a férfit a kifosztás bűntettének a bűncselekmény felismerésére,  elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személytől elvétellel elkövetett esete  miatt hallgatta ki gyanúsítottként.  

Az ügyészség pedig arra is figyelemmel, hogy az elkövetővel szemben vagyon elleni  bűncselekmények miatt további büntetőeljárások is folyamatban vannak, a szökés és  elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt  indítványozta a letartóztatását.  

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványának helyt adott és a  kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője is  fellebbezett, így az nem végleges.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!