Javítóintézetbe kerülhet

2022.01.12. 14:00

Csaknem kétmillió forintot csalt ki a 17 éves lány egy idős asszonytól

Idős személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy 17 éves lány ellen.

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint az állami gondoskodásban lévő elkövető 2020 decemberében az egyik Veszprém megyei lakásotthonban élt, ám onnan rendszeresen elszökött - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. December 4-én egy ismerősének kisgyermekét tologatta babakocsiban Pápán, amikor megismerkedett egy ruházati üzletet üzemeltető, 75 éves nővel. 

A lány azért, hogy pénzt szerezzen az idős asszonytól, a gyermeket magáénak mondva, valótlanul előadta, hogy a kicsit a gyámhatóság el akarja tőle venni, melyet csak akkor kerülhet el, ha megfelelően el tudja látni. 

A sértett megsajnálta a lányt, ezért élelmiszerre és tisztálkodó szerekre 9000 forintot adott át neki. 

A lány ezután rendszeresen bejárt a sértett üzletébe és kitalált indokokkal pénzt kért tőle, azt ígérve, hogy a kölcsönkapott összeget egy ingatlan eladásából vissza fogja fizetni. A vádlottnak azonban ez az ígérete is hamis volt, miután semmiféle lehetősége nem volt a pénz visszafizetésére, ingatlannal sem rendelkezett. 

A fiatal lány így két hónap alatt 1 850 000 forintot csalt ki a jóhiszemű sértettől. Miután a sértett már nem tudott több pénzt adni a vádlottnak, a lány arra is rávette, hogy az ékszereit adja át neki, amelyeket zálogba tesz, és majd később kiváltja. A készpénzen felül így közel 400 ezer forint értékű ékszert is megszerzett a sértettől. 

A nyomozás során letartóztatott terhelttel szemben az ügyészség javítóintézeti nevelés intézkedés alkalmazását indítványozta az eljárásra illetékes Pápai Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!