Biztonságos internet

2022.02.24. 07:00

Iskolákban tartottak prevenciós foglalkozásokat a pápai rendőrök

A biztonságos internet napjához kapcsolódóan több prevenciós foglalkozást is tartottak a pápai rendőrök.

Polgár Bettina

A Pápai Rendőrkapitányság megelőzéssel foglalkozó munkatársai iskolákban tartottak prevenciós előadást

Forrás: rendőrség

A Pápai Rendőrkapitányság megelőzéssel foglalkozó munkatársai a világnaphoz kapcsolódó héten – február 7. és február 11. között – az illetékességi területükön működő általános és középiskolákban, valamint a helyi nyugdíjasklubokban is tartottak prevenciós foglalkozásokat az internet veszélyeiről. 

A rendőrök tanácsokat adtak a biztonságos jelszó létrehozásához, amely fontos, hogy tartalmazzon kis- és nagybetűt, számot és szimbólumot, és legalább nyolc karakterből álljon. A továbbiakban megtörtént események tükrében mutatták be a világhálóra meggondolatlanul feltöltött személyes adatok, fotók és videók, valamint az internetes ismerkedést követő személyes találkozók veszélyeit. Felhívták a figyelmet arra, hogy olyan fotót vagy videót, amelyen más is szerepel, csak annak a beleegyezését követően szabad feltölteni az internetre, valamint a vakáció alatt készült felvételek feltöltésével érdemes megvárni a hazaér­kezést. 

A rendőrök kitértek az internetes vásárlások és nyereményjátékok veszélyeire is, valamint arra kérték a fiatalokat, hogy a világhálón történő levelezések, hozzászólások alkalmával ügyeljenek arra, hogy mást becsületsértő, rágalmazó és fenyegető kifejezésekkel ne illessenek. 

Az idősebb korosztályt az adathalász e-mailek felismerési lehetőségeiről tájékoztatták a rendőrök, és arra figyelmeztették a szépkorúakat, hogy legyen gyanús, ha egy linkre kattintva személyes vagy titkos adatok (például születési adatok, telefonszám, jelszó, PIN-kód) kérnek tőlük, vagy így szólítják fel őket bankkártyás fizetésre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!