Kihallgatták és őrizetbe vették

2022.03.18. 19:00

Lebukott a férfi, aki levélben rendelt heroint egy Pápa környéki faluba

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte a kábítószert birtoklása bűntett elkövetése miatt indított nyomozást.

Forrás: rendőrség

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2021. szeptember 29-én megyeszerte csaptak le a rendőrök kábítószer-kereskedelemmel és fogyasztással összefüggésbe hozható elkövetői körökre - adja hírül a police.hu.

A Pápai Rendőrkapitányságon indított büntetőeljárás adatai szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága értesítette 2021. április 7-én a rendőrséget arról, hogy egy Pápa környéki címre szóló levélküldeményben kábítószergyanús anyagot találtak. A nyomozás során megállapították, hogy a talált anyag heroint tartalmazott, amely kábítószernek minősül. 

A nyomozók a feltételezett elkövető otthonában tartott kutatás alkalmával kábítószergyanús port, továbbá növényeket, növényi részeket, szárított növényi anyagmaradványokat, valamint a termesztéshez szükséges eszközöket foglaltak le. A 40 éves férfit elfogták, majd előállították mintavétel elvégzése céljából, amely pozitív eredménnyel zárult. 

A  Pápához közeli településen élő elkövetőt kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A büntetőeljárás során bevont igazságügyi szakértő megállapította, hogy a férfi lakásában lefoglalt növények és anyagmaradványok kábítószert tartalmaztak, valamint azt is, hogy a gyanúsított az előállítását megelőzően kábítószert fogyasztott.

A Pápai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!