Helyi kék hírek

2022.04.22. 13:00

Bringapontok és szervizoszlopok Veszprém megyében

Hasznos információkról beszélt a rendőrség a Balaton északi partjára érkező kerékpárosoknak, közölte Máté Alexandra megyei rendőrségi szóvivő.

Kovács Erika

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával Veszprém megyében már hét helyen található kerékpáros szervizoszlop és bringapont. Kerékpárok gyorsjavítására alkalmas oszlopokat találhatnak a bringások Balatonfűzfőn a Vasút köz 4., Balatonalmádiban a Véghely Dezső utca 11. szám alatt, Paloznakon a Vörösparti sor és 71-es számú főút találkozásánál, Balatonakaliban a Dörgicsei út és 71-es számú főút kereszteződése mellett, Révfülöpön a mólón, Szigligeten a Cifra-major előtti kerékpáros pihenőnél, Ajkán a Hild-parkban. A szervizpontoknál a bicikliszereléshez szükséges eszközök (pumpa, nyomásmérő, különböző méretű és állítható villás- és imbuszkulcsok) állnak a kerékpárosok rendelkezésére. A szervizpont használata egyszerű és biztonságos. Az oszlop preventív kiadványokat is tartalmaz, amelyekben hasznos információkat olvashatnak az alapvető kerékpártartozékokról, és a legfontosabb közlekedési szabályokat is megtalálják rajta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!