Fegyház várhat rájuk

2022.04.14. 13:00

Devecser környéki erdőben termesztették a kannabiszt, engedély nélkül lőttek állatokra

Vádat emelt a Tapolcai Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre, termesztéssel elkövetett kábítószer-birtoklás bűntette miatt két férfival szemben, akik kannabiszt termesztettek egy devecseri erdőben tavaly, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

Forrás: Illusztráció

Az egyik vádlottnak és élettársának orvvadászat bűntette miatt is felelnie kell a bíróság előtt. 

A vádirat szerint az 52 és a 25 éves férfi 298 tő földlabdás kannabiszt ültetett el a megművelt erdőrészben úgy, hogy a töveket az erdészeti talajelőkészítésnél kialakított úgynevezett pásztákba ültették. A töveket a két vádlott felváltva gondozta, majd a fiatalabb levágta a növények nagy részét. 

A vád részét képezi, hogy a hivatásos vadászként dolgozó fiatalabb férfi az engedéllyel tartott golyós lőfegyverét átadta az élettársának, aki párja jelenlétében, vadászati jogosultság nélkül kilőtt egy fácánkakast és egy mezei nyulat. 

Az ügyészség a két férfival szemben fegyházbüntetést és a közügyektől történő eltiltást, a nővel szemben pénzbüntetés indítványozott a Tapolcai Járásbíróságnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!