Elfajult a veszekedés

2022.04.11. 15:00

Vádat emeltek a nő ellen, aki hasba szúrta élettársát Litér közelében

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal a 32 éves nővel szemben, aki 2021 márciusában konyhakéssel szúrta hasba élettársát.

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint az elkövető és élettársa Litér mellett, egy plédekből és nejlonból összetákolt sátorban lakott, mindketten italozó életmódot folytattak, munkával, rendszeres jövedelemmel nem rendelkeztek, és idejük nagy részét a mintegy kilenc négyzetméteres bódéban töltötték - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

 

2021. március 11-én mindketten nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztottak, az ittas sértett pedig kötekedni kezdett a szintén ittas élettársával, szapulta a nőt, majd annak visszaszólásai miatt meg is pofozta. Az élettársak kötekedése estére veszekedésbe torkollott, melynek során a férfi megjegyzéseket tett a nő korábbi kapcsolataira, valamint a hozzátartozóira is.

 

A lefekvéshez készülődő vádlott, megelégelve az ágyban fekvő élettársának sértegetéseit, az ágy szélén ülve idegességében felkapott egy tőle karnyújtásnyira lévő konyhakést, és ugyanazon lendülettel hason szúrta vele a sértettet.

 

A nő a tettének következményeit látva pánikba esett és sírva fakadt, majd a férfi mobiltelefonjáról felhívta a segélyhívót, és segítséget kért. A vádlott a szúrással életveszélyesnek minősülő sérülést okozott, amely szakszerű orvosi ellátás nélkül a sértett halálához is vezethetett volna.

 

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta az ügyben ítéletet hozó Veszprémi Törvényszéknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!