Bíróság

2022.05.26. 19:03

A Veszprémi utcán falatozott, majd nyakon szúrta ismerősét

Súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a 35 éves nőt, aki tavaly augusztusban egy összecsukható fém evőeszközkészlet egyik éles, hegyes darabjával, kisebb erővel megszúrta haragosát az egyik belvárosi sétányon, Veszprémben.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint az elkövető a sértett és további személyek társaságában volt, amikor a  sétányra kihelyezett díszkövön ülve evett az összecsukható fém evőeszközkészletével.  

Az étkezést befejezve, a nő felállt és a belváros irányába indult, azonban néhány lépést  megtéve visszafordult, majd személyes okból szóváltásba került a férfival, akihez végül  odalépett és megfenyegetett, hogy takarodjon el, különben megöli, majd az  étkezőkészletének egyik hegyes, éles darabjával a sértettet egy alkalommal hirtelen  nyaktájékon szúrta.  

A sértett a hirtelen támadás ellen, amely miatt a nyakán nyolc napon belül gyógyuló sérülést  szenvedett, védekezni nem tudott, a támadás pedig az érintett testtájékra és az elkövetés  helyére figyelemmel alkalmas volt arra, hogy súlyosabb sérülést okozzon.  

Az ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a Veszprémi Járásbíróság az elkövetőt  börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélje, és mellékbüntetésül tiltsa el  a közügyek gyakorlásától. Az előkészítő ülésen történő beismerése esetére az ügyészség  arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben 10 hónap börtönbüntetést és egy év  közügyektől eltiltást szabjon ki. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!