Korán kezdték

2022.06.24. 17:00

Pár nap alatt közel egymilliós kárt okoztak az enyveskezű kiskamaszok

A balatonalmádi rendőrök néhány napon belül elfogtak három fiatalt, akik több bűncselekményt is elkövettek közösen.

Forrás: rendőrség

Bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint 2022. június 17-én 23 óra körüli időben Balatonalmádi belvárosában, egy nyitott raktárutcából ismeretlen elkövető ellopott egy férfi KTM kerékpárt, amelynek értéke 450.000 forint - írja a police.hu. Az ügyben büntetőeljárást rendeltek el, amely során széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek a nyomozók. Néhány nap múlva, június 23-án reggel egy rendőr az egyik balatonalmádi strandon felismerte a raktár biztonsági kamerafelvételein szereplő elkövetőket, egy 15 éves veszprémi, egy 13 éves szintén veszprémi és egy 13 éves litéri fiút. A két veszprémi fiatal egyébként egy testvérpár. Az egyenruhások elfogták és előállították őket a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra. A nyomozás alatt időközben kiderült, hogy a három fiú más bűncselekményeket is elkövetett közösen az elmúlt héten.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalok a KTM kerékpár megszerzése után, még az éjszaka folyamán - egy csopaki nyaralótól - egy másik férfi biciklit is elloptak 230.000 forint értékben. Három nap múlva, 2022. június 21-én 20 óra körül a fiúk az egyik balatonalmádi strandon egy őrizetlenül hagyott válltáskát loptak el, amelyben személyes iratok, bankkártya, készpénz és mobiltelefon volt. A 15 éves veszprémi és a 13 éves litéri fiatal ezután a táskában talált bankkártyával több üzletben is vásárolt, a sértettnek cselekményükkel majdnem 130.000 forint kárt okozva. Végül 2022. június 22-én napközben az ajkai fürdőben ismét egy őrizetlenül hagyott táskát vettek magukhoz, amelyben kettő mobiltelefon, személyes iratok és készpénz volt 60.000 forint értékben.

A három fiatalember összesen közel egymillió forint kárt okozott a sértetteknek az elkövetett bűncselekményekkel. A gyors intézkedésnek köszönhetően mindkét kerékpárt és a bankkártyát is megtalálták és lefoglalták a nyomozók.

Forrás: rendőrség

A 15 éves veszprémi fiút gyanúsítottként kihallgatták a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon lopás bűntett és vétség, valamint jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Tekintettel arra, hogy két társa még gyermekkorú – nem büntethető – így őket tanúként hallgatják meg az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!