Bekészítette a kávéfőzőbe

2022.06.02. 20:00

Rovarirtóval akarta megmérgezni családtagjait egy balatonalmádi férfi

Megleckéztetés céljából rovarirtót öntött a kávéfőző gépbe az a férfi, aki ellen négyrendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség.

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a 61 éves elkövető 2021-ben egy balatonalmádi házban élt élettársi kapcsolatban a sértettel és annak családjával, ahol így a terhelttel együtt öt felnőtt és egy kiskorú gyermek lakott, ám a férfi italozása miatt az élettársak viszonya már évekkel korábban megromlott - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség..
A vádlott 2021. május 3-án délelőtt rovarirtószert vásárolt, hogy azt egy kávéfőző gépbe öntve a családtagjai rosszullétét okozza. Az elkövető azt remélte, hogy majd amikor élettársa és felnőtt családtagjai kávét főznek, abban belekerül az enyhe mérget tartalmazó rovarirtó, és ezzel nyolc napon túl gyógyuló rosszullétük lesz.
A délutáni órákban az egyik családtag valóban megkezdte a rovarirtóval felöntött kávégéppel a főzést, ám észrevette a víztartályban lévő folyadék furcsa színét, majd beleszagolva megérezte annak erős vegyszerszagát, így nem főzött kávét és nem is fogyasztott senki a rovarirtó folyadékból.
A vegyszer az elfogyasztása esetén alkalmas lehetett volna súlyos mérgezés okozására.
Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!