Lezárt akta

2022.07.22. 09:00

Kivonták a forgalomból a Pápa környéki kábítószer-terjesztőt

A pápai rendőrök egy 21 éves férfi ellen kábítószer-kereskedelem, míg további hat ismerősével szemben kábítószer birtoklása miatt folytattak nyomozást.

Forrás: rendőrség

A büntetőeljárás adatai szerint tavaly nyáron információ merült fel arra vonatkozóan, hogy egy 21 éves Pápa környéki férfi nagyobb mennyiségű kábítószert birtokol otthonában - írja a police.hu. A rendőrség nyomozást rendelt el, mely során 2021. július 9-én kutatást tartottak a fiatalembernél. A nyomozók tasakokba kiadagolt fehér színű port és a porciózáshoz szükséges eszközöket találtak, amelyek a férfi tulajdonát képezték. Emellett növényi anyagmaradványokat is lefoglaltak, amiket a fiatalember 22 éves barátnője vásárolt. A nő ruházatának átvizsgálásakor további kábítószergyanús anyagok is előkerültek. A párt a rendőrök mintavétel céljából előállították a helyi egészségügyi intézménybe, majd a férfit – őrizetbe vétele mellett - kábítószer-kereskedelem bűntett, míg a nőt kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. Az eljárás alatt a lefoglalt kábítószergyanús anyagokról az igazságügyi szakértő megállapította, hogy azok kábítószernek minősülnek, valamint az is kiderült, hogy mindkét fiatal fogyasztott is kábítószert.

Forrás: rendőrség

A büntetőeljárásban kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt további négy pápai és egy szanyi fiatalt hallgattak ki gyanúsítottként, akiknek a szervezetében szintén kimutatható volt a kábítószer. Ők mindannyian az őrizetbe vett 22 éves férfitól vásárolták a kábítószert.
A hét gyanúsított ellen folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!