Kapcsolati erőszak

2022.07.15. 08:00

Rendszeresen ütötte-verte feleségét a Veszprémben élő férfi - vádat emeltek ellene

Testi sértéssel, személyi szabadság megsértésével elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy 44 éves férfival szemben, aki az együttélésük során rendszeresen bántalmazta, és volt, hogy a lakásukba zárta házastársát.

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint az elkövető mintegy tíz éve élt együtt a sértettel Veszprémben, majd 2016- ban házasságot is kötöttek - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. Már együttélésük kezdeti időszakában is többször előfordult, hogy ittas állapotban bántalmazta párját, aki a végtagjain, néha pedig az arcán is véraláfutásos sérüléseket szenvedett, de a környezetében élők előtt tagadta azok okát. 
A férfi 2020. augusztus végén az otthonukban szintén bántalmazta feleségét, aki emiatt az arcán és a nyakán zúzódásos, a fején duzzanattal járó, több hét alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett. Néhány nappal később azután újra összeveszett a sértettel, melynek során a földre lökte, a berendezési tárgyakat pedig a földhöz vágta. A sértett ekkor telefonon a lányától kért segítséget, aki értesítette a rendőröket, ám a kiérkező járőröknek a nő félelmében már nem mert beszámolni a történtekről. 
A vádlott 2020 októberében, egy újabb veszekedés során ismét megütötte házastársát, aki kérte, hogy hadd mehessen el otthonról, mire a férfi újra megütötte, majd telefonját, kulcsát elvette és emeleti lakásukba zárta az asszonyt. 
Ezt követően egy hosszabb idő bántalmazás nélkül telt, ám tavaly augusztusban a férfi ittasan lökdösni kezdte a feleségét, a karját szorongatta. A sértett ki akart térni a konfliktus elől, a vádlott azonban akarata ellenére kirángatta a szobájukból, és zúzódásos sérüléseket okozva ismét bántalmazta a házastársát, aki végül pár nap múlva elmenekült a közös lakásból. 
Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!