Migráns

2022.07.06. 08:00

Vádat emeltek a Várpalota közelében elfogott embercsempész ellen

A csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy moldáv állampolgárral szemben.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a 49 éves férfi 2022. január 17-én hajnalban egy személygépkocsival a szerb-magyar határhoz ment, ahol az előre megbeszéltek alapján tizenöt, korábban a magyar területre jogellenesen belépett külföldi állampolgárt vett fel a járműbe. Egy utas a vezető melletti ülésen foglalt helyet, azonban tizennégyen alig több mint két négyzetméteren, a gépkocsi raktérében és a kiszedett hátsó ülések helyén zsúfolódtak össze és utaztak több órán keresztül megállás nélkül. A külföldi állampolgárok előzetes megbeszélés alapján fejenként 3000-3500 euró összeget fizettek volna az útjukat szervező embercsempészeknek, melyből a sofőr 1000 eurót kapott volna meg. Az embercsempész Ausztria irányába szállította a migránsokat, ám útközben a Tés és Várpalota közötti szakaszon rendőri intézkedés alá vonták a járművet. A tizenöt, magát afgán állampolgárnak valló személlyel szemben idegenrendészeti intézkedésre került sor, a sofőrt pedig a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette, majd az ügyészség indítványára a bíróság le is tartóztatta. Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására és Magyarország területéről történő kiutasítására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, emellett indítványozta a bűncselekmény elkövetéséhez használt személygépkocsi és mobiltelefon elkobzását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!