Ketten is hoppon maradtak

2022.08.04. 14:00

Szexet ígért a balatonalmádi férfinak, de lelépett az előre elkért pénzzel

Üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy nő ellen, aki szexuális szolgáltatást hirdetett, ám az előre elkért pénzzel elillant az ügyfelek elől.

A vádirat szerint a 20 éves nő internetes oldalon megjelentetett hirdetésében szexuális szolgáltatás nyújtását vállalta - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. 
A hirdetésre 2020 augusztusában egy balatonalmádi férfi jelentkezett, akihez az elkövető egy sofőrrel érkezett meg. A nő 50.000 Ft-ot kért előre a 3 órás szolgáltatásért, melyet a férfi ki is fizetett, de csak 60.000 Ft-ot tudott átadni a nála lévő bankjegyek címlete miatt. Ekkor a nő azzal az ürüggyel, hogy a taxissal felváltatja a pénzt, kiment a közelben rá várakozó autóhoz és a 60.000 forinttal együtt anélkül távozott, hogy bármilyen ellenszolgáltatást nyújtott volna a kapott pénzért. 
2020. szeptember 6-án a nő az általa megadott címre egy újabb, hirdetésre jelentkező férfit hívott, akitől 23.000 Ft-ot kért el előre azzal, hogy várakozzon a ház előtt egy kicsit. A várakozó sértett egyszer csak azt vette észre, hogy a nő kijött az épületből, majd a sértett elől futva egy autóhoz ment, amelybe beszállva elhajtott a helyszínről. 
A két rendbeli csalással vádolt, korábban elkövetett lopás miatt próbára bocsátás hatálya alatt lévő nővel szemben az ügyészség indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak a korábbi próbára bocsátás megszüntetését és azt, hogy tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben a csalások mellett a korábbi lopás miatt is szabjon ki pénzbüntetést, emellett a bűncselekménnyel szerzett összegre rendeljen el vagyonelkobzást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!