Letartóztatás

2022.09.16. 18:00

A nyílt utcán akartak leszúrni egy férfit Ajkán

Emberölés bűntettének kísérlete miatt letartóztatását indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség annak a 37 éves férfinak, aki 2022. szeptember 14-én reggel az utcán kést rántva akart leszúrni egy ismerősével beszélgető férfit Ajkán.

Ügyészség

A megalapozott gyanú szerint az elkövető minden előzetes ok nélkül kiabálni kezdett az egyik ABC-üzlet előtti területen, majd a közelben kollégájával beszélgető sértett felé indult. Amikor odaért hozzá, az arcába ordított, hogy leszúrja. Gyors mozdulattal az övéből egy bicskát vett elő, melyet kinyitott, és nagy erővel a férfi szíve felé szúrt, számolt be róla az Ügyészség.

A sértettnek sikerült kivédenie a szúrást, majd próbálta lefogni a gyanúsítottat, aki továbbra is támadott és folyamatosan a férfi megölésével fenyegetőzött, még azt követően is, hogy dulakodásuk során mindketten a földre kerültek.

Az elkövető közben szabadult a sértett szorításából, aki ezért menekülni akart, ám a férfi utána futott, és a késsel hadonászva mindaddig megöléssel fenyegette, amíg valaki azt nem kiabálta, hogy „Jön a rendőrség!”, melynek hallatán elszaladt. A sértett a bántalmazás következtében kisebb sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta az elkövető letartóztatásának elrendelését, amelynek a nyomozási bíró helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!