Egyesület

2022.09.15. 14:00

Kirúgták a Veszprémben dolgozó litván férfit, magával vitte a céges autót is

Jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy edzőként Veszprémben dolgozó litván állampolgárral szemben, aki a munkaszerződésének felmondása után a sportegyesület gépkocsiját engedély nélkül használva tért vissza hazájába.

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövető munkaszerződését még tavaly februárban mondták fel, és egyidejűleg felszólították, hogy az egyesület tulajdonát képező, de a vádlott által is használt, közel 10 millió forint értékű személygépkocsi indítókulcsait adja át. A férfi azonban ahelyett, hogy a kulcsokat visszaadta volna, még a menesztésének napján a járművel, melyet egyébként a munkaszerződésének fennállása alatt is csak az egyesület elnökének külön engedélyével használhatott, Litvániába ment. A gépkocsit végül a vádlott litvániai lakcímén lefoglalták és a sértett részére kiadták. Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és abban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a férfival szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!