Vádemelés a pápai férfival szemben

2022.10.07. 08:00

Átlógtak az ágak a telkére, kivágta a 25 tuját

Nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a helybeli férfival szemben, aki az ingatlanának határán lévő, a szomszédos ingatlanhoz tartozó kerítést és annak betontalapzatát, valamint a kerítéstől mintegy 40 centiméter távolságra ültetett tujasort eltávolította, illetve kivágta, miután a kerítés talapzata, illetve a tuják ágai a telkére átértek.

Ügyészség

A vádirat szerint az elkövető építkezni kívánt a telken, melynek kapcsán észlelte, hogy a szomszédos társasházhoz tartozó kerítés talapzata és az attól mintegy 40 centiméterre ültetett 25 darab tuja ágai átnyúlnak a telekhatáron. A férfi 2021 novemberében felvette a kapcsolatot két társasházi lakóval, valamint a ház képviselőjével, hogy egyeztessenek a drótkerítés és a növények kérdésében.

A tulajdonosok nem adtak engedélyt sem a kerítés, sem a tuják eltávolítására, melynek ellenére a vádlott a másfél méter magas és 25 méter hosszú drótkerítést és annak betonból készült talapzatát lebontotta, a 3-4 méter magas növényeket pedig kivágta. Tettével összesen 514 000 forint kárt okozott a lakóközösségnek, amely nem térült meg. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és abban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!