Be nem gyógyuló sebek

2022.11.02. 18:00

Brutális lelki és fizikai terror: megtörte élettársát – letartóztatták

Testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze annak az 55 éves férfinak, aki a rendelkezésre álló adatok szerint az egyik Pápa környéki faluban, tőle feltétlen engedelmességet követelve, rendszeresen bántalmazta élettársát.

Veszprém Megyei Főügyészség

A gyanúsított több mint egy éve élt élettársi kapcsolatban a sértettel, és a megalapozott gyanú szerint államtagadó elveket vallva, a nő személyi okmányait elvette, a neki nem tetsző magatartását pedig tettlegességgel torolta meg. A rendszeres bántalmazások során tenyérrel ütötte, míg 2022 januárjában a szoba padlójára, szeptemberben pedig szintén az ágyról a földre dobta a sértettet. A gyanúsított a bántalmazások során fenyegette is az asszonyt, akinek azt is megtiltotta, hogy a gyógyszereit bevegye, a pénzét is elvette. A férfi ezáltal a kiszolgáltatott állapotba került sértett személyiségét és önálló akaratát megtörte.
A bíróság az ügyészség indítványával egyetértve, a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt elrendelte a cselekményét részben felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt elkövető gyanúsított letartóztatását. Az elkövető a végzés ellen fellebbezett, így az nem végleges. 

Előzmények: https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/rendszeresen-bantalmazta-es-lelki-terror-alatt#3 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!