Novermber 1-jén

2022.11.02. 07:13

Kigyulladt a balatonfüredi Tamás-hegyi kereszt

Kigyulladt Balatonfüreden a Tamás-hegyi kereszt november elsején este – erősítette meg értesülésünket Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Kovács Erika

Fotó: Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság

A Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság közösségi oldaláról kiderült, november elsején este negyed 10-kor kapták a riasztást, hogy ég a Tamás-hegyi kereszt. A mécsesek közvetlenül a kereszt tövében voltak elhelyezve, ezektől gyulladhatott meg. – Porral oltóval, puttonyfecskendővel, kéziszerszámokkal oltottuk el – fogalmaztak.

– Köszönöm a Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóságnak, hogy a tegnap este beérkezett riasztás után azonnal a Tamás-hegyre siettek, így időben megfékezték a tüzet a keresztnél – írta Bóka István, Balatonfüred polgármestere közösségi oldalán.  

Mint ismert, a hatalmas kereszttől lenyűgöző panoráma tárul az ember elé Balatonfüredre, a Balatonba benyúló Tihanyi-félszigetre és a tó túlpartja is szépen kirajzolódik.

 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!