1,2 millió forint értékű dohányárut szereztek

2022.12.11. 13:00

A falon át jutottak be a várpalotai trafikba

Falbontásos módszerrel jutott a kiszemelt üzletbe az a két férfi, aki ellen lopás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a két Fejér megyei, 38, illetve 36 éves férfi 2021 decemberében előre megbeszélte, hogy bűncselekményt követnek el. A kivitelezés érdekében az idősebb elkövető december 12-én kora délután bement egy várpalotai dohányboltba, hogy feltérképezze a körülményeket.
Ezután a késő esti órákban autóval mindketten visszamentek a már megismert helyszínre, ahol a falra szerelt kamerát letakarták, megbontották az üzlet lemezfalát, és ily módon bejutva a boltból elvitték a pénzkazettát a benne lévő 5500 forint váltópénzzel, valamint közel 1,2 millió forint értékű dohányárut, melyet utóbb eladtak. Az okozott kár nem térült meg.
Az idősebb férfi ezt megelőzően, 2021. október 31-én hajnalban is követett el hasonló lopást, amikor az üzlet hátsó részén lévő, hullámlemezből készült fal kibontásával egy székesfehérvári autóalkatrész-áruház irodáját látogatta meg, ahol letakarta a biztonsági kamerát, felfeszítette a páncélszekrényt és abból, valamint a pénzkazettából több mint 6,6 millió forint készpénzt tulajdonított el. Távozóban a helyiséget egy ott talált poroltóval lefújta. A lopási kár itt sem térült meg.
A korábbi bűncselekmények elkövetése miatt visszaeső bűnelkövetőnek minősülő vádlottak a nyomozás során letartóztatásba kerültek, amelyet a fiatalabb, egyrendbeli cselekménnyel gyanúsított férfi esetében később bűnügyi felügyeletre változtatott a bíróság.
Az ügyészség mindkét férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!