Elkapták a berhidai fiút

2023.01.25. 20:00

Azt hazudta ellopták a telefonját, pedig ő adta el

Hatóság félrevezetésének vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 18 éves berhidai fiúval szemben, aki tavaly októberben valótlan feljelentést tett telefonjának eltulajdonítása miatt a Várpalotai Rendőrkapitányságon.

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövető azt állítva tette meg feljelentését, hogy tizenkét nappal korábban egy Veszprémből Várpalotára tartó menetrend szerinti autóbuszon hagyott nagy értékű mobiltelefonját valaki ellopta. A rendőrség a feljelentés alapján nyomozást rendelt el, melynek során a telefon nyomára akadt és azt le is foglalta, ám kiderült, hogy valójában nem lopták el, hanem a fiatal még szeptember elején eladta, a vevő pedig röviddel ezt követően jóhiszeműen tovább is értékesítette a készüléket. Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban pénzbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!