Rendőrség

2023.01.18. 17:00

Drónnal csaptak le a gyorshajtókra a 71-es és a 72-es számú főúton

A Veszprém vármegyei rendőrök a balesetek megelőzése, valamint a gyorshajtók kiszűrése érdekében közlekedési akciót az egyenruhások tartottak a Balatonfüredi és a Tapolcai Rendőrkapitányság illetékességi területén.

A Balatonfüredi és a Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai 2023. január 13-án közös közlekedési akciót tartottak a 71-es és a 72-es számú főúton. Munkájukat ismét drón segítette a levegőből. Az ellenőrzés során a rendőrök 73 gyorshajtót rögzítettek, melyek közül 20 sofőrnek közigazgatási bírságot szabtak ki, 50 esetben helyszíni bírságot alkalmaztak, 1 vezetőt figyelmeztettek, valamint 2 alkalommal szabálysértési feljelentéssel éltek. Két sofőrt továbbá helyszíni bírsággal sújtottak a záróvonal átlépése miatt és egy személlyel szemben szabálysértési feljelentést tettek záróvonalon történő előzés miatt.

A felvételeken látható jogsértő járművezetőket a 71-es számú főúton, Alsóörsnél sikerült lencsevégre kapni, amint a záróvonalat átlépve előzték az előttük haladó járműveket. A rendőrök minden esetben megállították a szabályszegőket és intézkedtek velük szemben.

Az elkövetkezendő időszakban a közlekedők – a balesetek megelőzés érdekében – ilyen és ehhez hasonló közlekedési akciókra számíthatnak Veszprém vármegye közútjain.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság újra felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közlekedés szabályainak megsértése súlyos és visszafordíthatatlan következményekkel járhat, ezért a sebességhatárokat minden esetben tartsák be. Kérjük, ne kockáztassanak, ne veszélyeztessék sem a saját maguk, sem utasaik, sem a többi közlekedő biztonságát, testi épségét! - írja a police.hu. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!