Eltilthatják a vezetéstől

2023.01.13. 15:31

Pszichoterápiás kezelés segíthet a 73-as főúton többször is büntetőfékező nőn

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy nő ellen, aki több alkalommal is vészfékezésre, kitérő manőverekre kényszerítette a mögötte haladókat.

A vádirat szerint a 46 éves elkövető 2022. március 16-án délután személygépkocsival a 73-as számú úton Veszprém irányából Csopak felé közlekedett, miközben sérelmesnek tartotta az előtte haladó autó egyik közlekedési manőverét, s ezért fényszóróját villogtatva megelőzte - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség. Rövid idő múlva a vádlott minden ok nélkül hirtelen állóra fékezte járművét a mögötte haladó előtt, aki csak vészfékezéssel és a kormány balra rántásával tudta elkerülni az ütközést, miközben a mögötte haladó másik jármű is hirtelen fékezésre és irányváltásra kényszerült. 

Az indokolatlan fékezés és a mögötte haladók szándékos veszélyeztetése még további két alkalommal megismétlődött. 

A nyomozás során kirendelt szakértő véleménye szerint az elkövető pszichológiai szempontból nem alkalmas a biztonságos járművezetésre, melyben azonban kedvező változást hozhat egy pszichoterápiás kezelésen történő részvétel. 

Az ügyészség a nővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés kiszabására és a közúti járművezetéstől történő eltiltásra tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!