Bíróság

2023.02.09. 10:00

Nem akarta visszaadni a bérlet tehergépkocsit, inkább megrongálta

Rongálás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki visszaadás előtt szándékosan okozott kárt az általa bérelt járműben.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint a 28 éves elkövető 2022 májusában egy napra vette bérbe a kistehergépkocsit egy balatonfüredi cégtől. A bérleti idő lejártával azonban nem vitte vissza a járművet, ezért a sértett cég képviselője többször is kereste telefonon. A vádlott végül két nap múlva a cég telephelyének közelében hagyta a gépkocsit, ám előtte szándékosan megrongálta, összetörte a sebességváltót, a sárvédőt, a szélvédőt, az autó egyik irányjelzőjét és ablakemelőjét, illetve a beépített rádiómagnót kitépte a foglalatból és azt a gépkocsiban hagyta. A fentiekkel a férfi 236 ezer forint kárt okozott a cégnek. Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!