Laza esti séta

2023.02.01. 13:00

Nem volt jobb dolga, megfejelte a kirakatot Tapolca belvárosában (videó)

A Tapolcai Járási Ügyészség garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a 42 éves férfival szemben, aki 2022. május elején fejjel törte be egy üzlet kirakati üvegét Tapolca központjában.

Az elkövető késő éjszaka egy ismerősével a belvárosban a járt, amikor a vádirat szerint odament a Fő tér egyik üzletéhez, és annak kirakatüvegét többször megfejelte, melynek következtében a dupla, hőszigetelt ablaküveg betörött, és a rajta lévő dekorfólia is megrongálódott - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség. 

A vádlott ezt követően továbbhaladt, és a közelben lévő hajléktalanszálló elé kihelyezett ételtároló dobozt is megrongálta, összetörte. 

Az elkövető az üzlet portáljának megrongálásával közel 220 000 forint, az ételtároló doboz megrongálásával pedig 21 000 forint kárt okozott. 

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság az előkészítő ülésen történő beismerése esetén 1 év 2 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!