Közlekedési akció drónnal

2023.03.06. 15:01

Balatonfüreden még mindig gondot okoz a Balra kanyarodni tilos tábla értelmezése (videó)

A balesetek megelőzése érdekében a Balatonfüredi és a Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai március 3-án közös ellenőrzést tartottak az illetékességi területükön – olvasható a Veszprém vármegyei rendőrség közösségi oldalán.

Mint írják, az egyenruhások munkáját drón is segítette a levegőből. A speciális műszaki eszköz rögzítette többek között a záróvonalon áthaladókat, valamint a kötelező haladási irányt megszegőket is.

Az akció során a rendőrök 58 gyorshajtót rögzítettek, közülük 10 sofőrnek közigazgatási bírságot szabtak ki, 45 esetben helyszíni bírságot alkalmaztak és három üzembentartóval szemben kezdeményeztek közigazgatási eljárást az objektív felelősség alapján. Az egyenruhások továbbá két személyt kézben tartott mobiltelefon használata miatt helyszíni bírsággal sújtottak.

Nem ez volt az első eset, hogy drónnal csaptak le a rendőrök a kanyarodási szabályokat megszegő sofőrökre Balatonfüreden:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!