18 migránst szállított

2023.05.19. 15:18

Autós üldözés Márkónál - szalagkorlátnak ütközött az embercsempész furgonja (videó)

A Veszprém vármegyei egyenruhások Márkó külterületén igazoltatták a 18 illegális bevándorlót és a svéd embercsempészt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján a Veszprém vármegyei rendőrök 2023. május 18-án 8 óra 30 perc körül Márkó térségében akartak megállítani egy magyar rendszámú kistehergépkocsit - írja a police.hu. A sofőr azonban nem tett eleget a rendőri jelzésnek és továbbhajtott, majd elvesztette uralmát a jármű felett és az út melletti szalagkorlátnak ütközött. Ezután kiugrott az autóból, majd futásnak eredt, de nem jutott messzire, pár méter után az egyenruhások elfogták. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

A gépkocsit egy 43 éves svéd férfi vezette, és a jármű rakterében az egyenruhások 18 illegális migránst találtak, akik mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

A 43 éves svéd sofőrt a rendőrök elfogták és előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult nyomozás a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. Az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről pedig a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!